Stranačke aktivnosti     | 12.02.2020. 13:20 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke

FENA Saopćenje

"Ova odluka Ustavnog suda BiH duboko zadire u interese Republike Srpske i svi smo bili mišljenja da se mora reagovati kako se imovina ne bi knjižila na BiH. Zaključili smo da je potrebno sopirati rad srpskih kadrova u institucijama BiH dok se ne usvoji novi Zakon o ustavnom sudu BiH koji neće imati strane sudije u svom sastavu" - istakao je zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Rado Savić, nakon sastanka u Palati Republike.

"Stav SDS-a je da je Ustavni sud BiH instrument politike onih stranaka koje žele da oslabe i unište Republiku Srpsku i iz tog razloga naš prijedlog je bio da se u narednom periodu pokrene inicijativa za usvajanje novog zakona o Ustavnom sudu BiH" - kazao je zamjenik predsjednika SDS. 

Savić je rekao da je na sastanku  zaključeno je da je potrebno da se održi sjednica Narodne skupštine RS koja će se očitovati o ovome pitanju.

"Odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištvu predstavlja zaoštravanje situacije a ovo je samo naša reakcija i mi moramo braniti interese Republike Srpske jer ako sada posustanemo pitanje je do koje granice će ići napadi na Republiku Srpsku i naš identitet" - naglasio je Savić.

Savić je poručio da je ovo pogrešna bošnjačka politika prema Republici Srpskoj i ta politika neće pridonijeti boljem životu građana već će voditi do daljih političkih zaoštravanja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana