Bosna i Hercegovina     | 12.02.2020. 15:12 |

Vlada ZDK - Grad Zenica hitno da isplati doznačene naknade i socijalnu pomoć

FENA Saopćenje

ZENICA, 13. februara (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) poziva Grad Zenicu da hitno, bez odlaganja, izvrši isplate naknada i socijalne pomoći koje su doznačene 4. februara s nivoa ZDK-a, za decembar 2019. godine.

- Izuzev Grada Zenica, sve općine i gradovi u ovom kantonu izvršili su isplatu naknada i socijalne pomoći svojim korisnicima - saopćeno je iz Pres službe ZDK.  

Kako se navodi u saopćenju Ministarstvo finansija, u skladu s nalogom Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, izvršilo je 4. februara uplatu naknada i socijalne pomoći za decembar 2019. godine prema gradovima Zenica i Visoko te općinama Žepče i Kakanj, koji posluju putem trezora, kao i centrima za socijalni rad ili službama socijalne zaštite u ostalim općinama u Zeničko-dobojskom kantonu. Ukupno je uplaćeno 1.973.805,46 KM.

- Od toga, na račun Grada Zenica uplaćeno je 428.219,70 KM za korisnike naknada za zaposlene i nezaposlene porodilje, stalnu novčanu pomoć, smještaj u hraniteljsku porodicu, dječiji dodatak, medicinsko vještačenje te prijevoz na osposobljavanje za život i rad na području ovog grada - navodi se u saopćenju. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo