Bosna i Hercegovina     | 12.02.2020. 16:36 |

MUPRS -Uhapšeno 12 osoba koje su omogućile pogodnosti zatvorenicima u KPZ Foča

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12.februara (FENA) - U operativnoj akciji „Maglić“ uhapšeno je 12 osoba, koje se sumnjiče da su od 2010. do 2020. godine zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite podgodnosti.

- U toku akcije vrše se pretresi na 28 lokacija na područje Banja Luke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a u dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružja, municije, minsko-eksplozivnih sredstava, veća količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi s navednim krivičnim djelima – potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Akciju provode pripadnici Uprave kriminalističke policije MUPRS-a zbog postojanja osnova sumnje da su uhapšene osobe počinile krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

U tim aktivnostima angažovani su policijskih službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUPRS.

Aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo