FENA biznis     | 12.02.2020. 17:12 |

Privrednici Brčkog i Bijeljine prepoznali značaj i mogućnosti Sarajevo Business

FENA Saopćenje

Privrednici Brčkog i Bijeljine prepoznali značaj i mogućnosti Sarajevo Business Foruma
BBI banka i BBI VIP Business Club u Brčkom


Sarajevo Business Forum (SBF) 2020, vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi predstavljen je danas privrednicima regija Brčko i Bijeljina. Prezentaciju SBF-a, koji će u svoje 11. izdanje od 20.do 22. aprila staviti u fokus investicione prilike bh. dijaspore, organizirala je BBI banka u saradnji sa partnerima, privatnim poduzetnicima, institucionalnim predstavnicima ovih regija te rukovodećim ljudima privrednih komora.     

Obraćajući se privrednicima Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke istakla je doprinos BBI banke unapređenju konkurentnosti bh. privrede.

„BBI banka nastoji kroz partnerski odnos sa svojim klijentima doprinijeti unapređenju njihove konkukrentnosti na tržištu. U tom smislu kompanijama pomažemo da unaprijede svoje gotovinske tokove kroz adekvatno strukturiranje otplate postojećih kratkoročni i dugoročnih finansiranja. U saradnji sa lokalnom zajednicom pokrenuli smo subvencionirane finansijske linije i na taj način omogućili privrednicima značajno  smanjenjem cijene kapitala za korporativna finansiranja. Putem BBI VIP Business Cluba okupljamo poslovne ljude i kreiramo povoljnu klimu za umrežavanje, zajedničke projekte i nastupe izvan BIH“, kazala je Hasečić. Ona je dodala da BBI putem Sarajevo Business Foruma otvara nove mogućnosti za pronalazak investitora i novih tržišta.

Analizu poslovnog ambijenta 2019. i procjenu za 2020. dao je Ševal Suljkanović, predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko Distrikta.

„Sarajevo Business Forum je odlična prilika za predstavljanje potencijala domaćih kompanija.  Učestvovao sam na svim Forumima i namjeravam uzeti učešće i na 11. SBF-u. Bimal je zahvaljući kontaktima koje je ostvario putem SBF-a otvorio inostrana tržišta“, kazao je Suljkanović.

Privrednicima je o potencijalima i mogućnostima povećanja konkurentnosti kao i razvojnim strategijama govorila Amra Abadžić iz Odsjeka za privredu u Vladi Brčko distrikta koja je istakla da postoje programi podrške za privrednike i start-up kompanije. Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta istako je važnost održavanja SBF-a dodajući kako je upravo zahvaljujući SBF-u jedna brčanska kompanija - Bosnaplod pronašla investitora i spašena od propadanja.

U ime Privredne komore Brčko obratio se Velibor Jakić, dok je o potencijalima Grada Bijeljine u poljoprivrednoj i hemijskoj industriji govorila Tatjana Blagojević, direktorica Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljine.

Svoje uspješne priče predstavili su Akacija d.o.o. Brčko, Debdesign i Rattan Sedia Brčko koji su nakon današnje prezentacije odlučili  učestvovati na  11. Sarajevo Busines Forumu.

Poslovna konferencija jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.

Više informacija o Sarajevo Business Forumu dostupno je na stranici: https://sarajevobusinessforum.com



Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 125
Fax:
Email: amera.lucarevic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

BBI banka nastavlja stipendirati djecu povratnika u Kupresu

Završena nagradna igra BBI banke i Mastercarda uručivanjem glavnih nagrada

Javni poziv za subvencioniranu liniju Općine Centar za utopljavanja objekata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo