Regija     | 13.02.2020. 12:56 |

Hrvatska donira BiH opremu za nadzor granice

FENA Agencije

ZAGREB, 13. veljače (FENA) - Vlada Republike Hrvatske je na sjednici u četvrtak donijela odluku o dodjeli pomoći BiH u policijskoj opremi radi suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, kao i odluke o dodjeli humanitarne pomoći Albaniji za ublažavanje posljedica potresa koji je tu zemlju pogodio krajem prošle godine te Venezueli za ublažavanje humanitarne i gospodarske krize.

Pomoć u BiH upućuje se slijedom zamolbe Ministarstva unutarnjih poslova BiH, kao i Ministarstva unutarnjih poslova triju županija Federacije BiH (Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije), kao i granične policije, s obzirom na rastuće sigurnosne izazove vezane uz sve vrste prekograničnog kriminaliteta.

To su sigurnosni izazovi posebno izraženi u južnim dijelovima Federacije BiH na granici s Hrvatskom, izvijestila je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Hrvatske Zdravka Bušić, prenosi Hina.

Stoga je Vlada RH, sukladno dosadašnjoj suradnji dviju zemalja na području prevencije kriminaliteta, donijela odluku o donaciji 5 termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za uspostavljanje javnog reda i mira. Riječ je o opremi koju je MUP krajem prošle godine rashodovao.

Hrvatska će pomoć Albaniji, u iznosu od milijun eura, uputiti putem donatorske konferencije koja će se održati u Bruxellesu 17. veljače, kako bi se osigurala dodatna financijska potpora potrebna za obnovu nakon razornog potresa koji je Albaniju pogodio krajem studenog prošle godine, izvijestila je Bušić.

Venezueli će Hrvatska uputiti humanitarnu pomoć u iznosu od 100 tisuća američkih dolara s namjenom opskrbe lijekovima i osnovnim higijenskim potrepštinama najranjivijih skupina stanovništva, uključivši i Hrvate i njihove potomke.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo