Bosna i Hercegovina     | 13.02.2020. 15:35 |

Burch univerzitet akreditiran od Britanskog vijeća za akreditaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Britansko vijeće za akreditaciju (BAC) akreditiralo je Internacionalni Burch univerzitet (IBU) na osnovu kvalitete upravljanja, obrazovanja usmjerenog ka stalnom razvoju studenata te infrastrukture i resursa koji su dostupni studentima na toj visokoškolskoj ustanovi.

U saopćenju za javnost navode da je, dobijanjem i druge međunarodne akreditacije, Internacionalni Burch univerzitet potvrdio jasnu opredijeljenost ka osiguranju kvaliteta koje pruža studentima, te još jednom dokazao da s razlogom nosi titulu najboljeg privatnog i prvog poduzetničkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

- Više od 30 godina BAC je odgovorna agencija za postavljanje standarda u nezavisnom sektoru visokog obrazovanja, a svoju akreditaciju dodijelili su stotinama univerziteta u Velikoj Britaniji i širom svijeta - ističe se.

Kako navode iz BAC-a oni pomažu studentima, roditeljima, agencijama i svim ostalim zainteresiranim stranama širom svijeta, da pronađu kvalitetno obrazovanje. 

Rektor Internacionalnog Burch univerziteta Mersid Poturak kaže da je ta međunarodna akreditacija potvrda predanog rada tima tog univerziteta 'koji konstantno radi na poboljšanju obrazovanja za naše studente prateći evropske i svjetske standarde'. 

- Studenti kojih je sve više iz Bosne i Hercegovine i ostalih država to su prepoznali, stiču obrazovanje na Burch univerzitetu - istakao je.

Tom prestižnom akreditacijom Internacionalni Burch univerzitet je dobio međunarodno priznanje i nezavisnu ocjenu kvaliteta kojom se potvrđuje da ispunjava visoke standarde koji se zahtijevaju od visokoškolskih ustanova, te da su obrazovanje i naučno-istraživački rad u skladu sa Evropskim standardima i smjernicama (ESG) za osiguranje kvaliteta, koji se primjenjuju u evropskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA).

BAC je druga britanska akreditacija dodijeljena Burch univerzitetu. Krajem 2019. godine Burch univerzitet je akreditovan od ASIC agencije, a prije nekoliko dana uspješno je završen i redovan proces akreditacije od Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, a po preporuci Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH.

BAC je punopravni član Evropskog udruženja za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA), te Međunarodne mreže agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (INQAAHE).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hunn govorio na IBU-u o interesima švicarske vanjske politike u BiH

Burch univerzitet organizuje online prijemni ispit 29. marta

Burch univerzitet organizuje online prijemni ispit 29. marta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo