Bosna i Hercegovina     | 14.02.2020. 13:03 |

Zvizdić -Ebibi: BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti cilj, priključenje EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Denis Zvizdić sastao se sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem.

Tokom susreta predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi istaknuli su da BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti strateški cilj po pitanju priključenja euroatlantskim integracijama i da će nastaviti aktivno sarađivati na ostvarivanju ovih ciljeva.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi saglasili su se da BiH i Sjeverna Makedonija imaju dobre bilateralne odnose koji se trebaju dodatno unaprijediti. Složili su se da je u narednom periodu neophodno raditi na poboljšanju parlamentarne saradnje, te na stvaranju povoljnijeg ambijenta za jačanje ekonomskih veza između BiH i Sjeverne Makedonije. Razgovarali su i o važnosti boljeg povezivanja i uspostavljanja avio -linije između Sarajeva i Skoplja.

Zvizdić i Ebibi su izrazili  nadu da će se bilateralni odnosi dvije zemlje razvijati na obostranu korist, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Otvorena Međunarodna konferencija 'Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot'

Saučešće predsjedavajućeg Doma naroda BiH Kemala Ademovića povodom smrti Roberta Badintera

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom