Regija     | 14.02.2020. 15:39 |

Osumnjičen za teške prijevare u Austriji, uhićen u Rijeci

FENA Agencije

 

RIJEKA, 14. veljače (FENA) – Na temelju europskog uhidbenog naloga koje je raspisalo Državno odvjetništvo u Beču, u Rijeci je uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen da je počinio kazneno djelo profesionalne teške prijevare, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.

 Nakon kriminalističke istrage, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni 34-godišnjak je uhićen suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Opatija i austrijske policije iz Beča, uz koordinaciju Službe za međunarodnu policijsku suradnju, Uprave kriminalističke policije.

Državno odvjetništvo u Beču raspisalo je za njim europski uhidbeni nalog 30. listopada 2019.. Sumnja se da je u prošle dvije godine u Austriji prijavio lažno imovinsko stanje, pa mu je iz austrijskog državnog proračuna isplaćeno oko 40.000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako ima registriranu tvrtku veće materijalne vrijednosti u drugoj državi.

Također ga se sumnjiči da je počinio više prijevara na štetu nekoliko tvrtki u Austriji i tim kaznenim djelima počinio materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura, javlja Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Austrijski tužioci podnijeli žalbu na odluku suda da Fritzl bude prebačen u obični zatvor

Austrija obustavlja isplate UN-ovoj agenciji za pomoć Palestini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo