Bosna i Hercegovina     | 14.02.2020. 16:53 |

HNŽ: Nema raazloga za zabrinutost zbog gripe kod djece

FENA Saopćenje

 MOSTAR, 14. veljače (FENA) -Razloga za zabrinutost i paniku nema, s obzirom na to da broj oboljelih od sezonske gripe (gripe B), kao i infektivne mononukleoze nije veći nego prethodnih godina, poručile su specijalistica školske medicine Doma zdravlja Mostar dr. med. Senada Vujica i dr. med. Leonora Redžić, s Odjela za infektivne bolesti KB "Dr. Safet Mujić" nakon razgovora u petak s ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ Rašidom Hadžovićem. 

Sastanak je održan povodom povećanog broj izostanaka učenika zbog simptoma sezonske gripe (gripe B), koji je evidentran na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) od prošlog tjedna, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

U namjeri adekvatnog djelovanja i zaštite sudionika nastavnog i odgojnog procesa, školama i vrtićima preporučuje se da osiguraju dovoljno sapuna i čiste vode, kao i održavanje čistoće i dezinfekcija površina, poručeno je sa sastanka.

Predstavnice zdravstvenih institucija su navele kako su uobičajeni simptomi gripe B: kašalj, visoka temperatura koja se teže vraća na normalne vrijednosti, kao i bol u grlu.

Prema njihovim preporukama, djeca ne bi trebala dolaziti u školu ukoliko imaju navedene simptome, kao ni 48 sati nakon što se tjelesna temperatura vrati na normalne vrijednosti.

U cilju zaštite sudionika nastavnog procesa i prevencije virusa gripe Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a pozivalo je direktore i zaposlenike odgojno-obrazovnih ustanova, kao i roditelje da u razdoblju sezonske gripe djeluju adekvatno i u skladu s preporukama liječnika.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'