Sport     | 15.02.2020. 16:30 |

Čelik u 'generalci' za proljećni dio savladao banjalučki Borac

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. februar (FENA) - Čelik je u "generalci“ pred nastavak BHT Premijer lige u nogometu savladao banjalučki Borac s 1:0 (1:0).

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Čelikov napadač Aidin Mahmutović, koji je u 45. minuti odbijenu loptu nakon kornera pospremio u mrežu.

Zenički trener Umit Ozat morao je već u 30. minuti posegnuti za izmjenom te umjesto povrijeđenog Ševkije Resića u igru uvesti Mladena Zeljkovića.

U sastavu Čelika bio je i novi stoper Nikola Gavrić (24 godine), koji je stigao iz sjevernomakedonskog Boreca iz Velesa, ali on danas nije dobio priliku pred oko 1.000 gledalaca na Bilinom polju.

Čelik, koji je pretposljednji, 11. na tablici sa 16 bodova, u prvom kolu proljećnog dijela sezone narednog vikenda dočekuje mostarski Zrinjski. Borac, koji je sa 35 bodova treći, u prvom će kolu gostovati kod Širokog Brijega.

Čelik je utakmicu počeo u sastavu: Pavlović, Resić, Yunazade, Vrhovac, Topcu, Bajraktarević, Perišić, Huseinbašić, Firat, Volkan, Mahmutović. U nastavku su još igrali: Žuna, Zlatković, Zeljković, Horić, Aganspahić, Cenaj, Grahovac, Aykut, Mahmić, Mešić, Džamualutdinov, Sejmen.

Borac je počeo u sastavu: Kutić, Dujaković, Volkov, Jovanović, Janičić, Danilović, Bosančić, Zakarić, Vranješ, Mirić, Kajkut. U nastavku su još igrali: Kukrika, Ziljkić, Galić, Crnov, Radulović, Vujaklija, Čomor, Ćosić, Milutinović, Jakupović, Marković, Milojević.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'