Stranačke aktivnosti     | 16.02.2020. 10:31 |

Saopćenje za javnost Naše stranke (NS)

FENA Saopćenje

Na jučer održanoj sjednici Glavnog odbora Naše stranke analizirana je politička situacija u zemlji.

Konstatovano je da se Bosna i Hercegovina suočava sa još jednom, možda najozbiljnijom političkom krizom od Dejtona do danas. Državna vlast je blokirana, Vlada Federacije BiH nije formirana, većina kantonalnih vlada zavisi od nekolicine pojedinaca koji kontrolišu skupštinske većine dok u RS-u na snazi imamo faktički jednopartijski sistem u kojem opozicija služi stvaranju privida demokratije. Vladajuća koalicija, bazirana isključivo na dogovoru o podjeli pozicija moći, a ne na zajedničkim vrijednostima ili konkretnom socio-ekonomskom programu, ponovo provocira ustavnu krizu i proizvodi strah kod građana. Neskriveni otpor principu vladavine zakona, stalno podrivanje državnih institucija i politička bahatost prema građanima i građankama BiH su prepoznatljive karakteristike i ove vladajuće koalicije.  

Zbog svega navedenog Glavni odbor Naše stranke poziva na odlučno i hrabro konsolidovanje opozicije i svih progresivnih snaga u cilju pobjede nad etnonacionalnim principom vladavine koji bosanskohercegovačko društvo vodi ka kolapsu. 

Pred nama su lokalni izbori u oktobru. Naša stranka će, snažnija nego ikad, povesti procese razgovora sa svim političkim subjektima koji mogu doprinijeti pobjedi nad nacionalistima i rušiteljima države. Pred nama je historijska odgovornost i mi, kao ni do sada, nećemo ustuknuti pred težinom izazova. Naša zemlja može puno bolje i to ćemo nakon lokalnih izbora opet pokazati.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom