Sport     | 17.02.2020. 10:28 |

Mahmutbegović čestitala bh. atletičarima uspjeh na Balkanskom prvenstvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku bh. atletičarima Mesudu Pezeru i Abedinu Mujezinoviću koji su osvojili zlatnu, odnosno srebrenu medalju na 25. balkanskom seniorskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje je proteklog vikenda okončano u istanbulskoj arena Ataköy (Turska).

Svojim uspjesima bacač kugle Pezer i Mujezinović, u trci na 800 metara, svrstali su mušku selekciju Bosne i Hercegovine na visoko 4. mjesto bh. seniora na Balkanijadi.

Posebnu čestitku Mahmutbegović je uputila Pezeru koji je na Atletskom mitingu "Istanbul Cup", također, zauzeo prvo mjesto.

- Dragi naši atletičari, vama, vašim trenerima i članovima porodice, upućujem najiskrenije čestitke povodom ovih velikih uspjeha. Istovremeno, on dodatno obavezuje sve nas, a posebno osobe na odgovornim dužnostima u državi, da posvetimo više pažnje vama, istinskim ambasadorima naše zemlje, te da stvaramo uslove za vaše dobre rezultate i u godinama koje dolaze. Želim vam mnogo uspjeha u daljnjoj karijeri, sa željom da i u narednim godinama slavite ime naše zemlje širom svijeta - navodi se u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konaković povodom Vaskrsa uputio čestitku mitropolitu dabrobosnaskom Hrizostomu

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić čestitao Vaskrs

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Distrikta čestitali Uskrs

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel