Bosna i Hercegovina     | 17.02.2020. 11:39 |

Penzionerima s područja općine Stari Grad za nabavku lijekova 45.000 KM

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik općinskog Udruženja penzionera Kasim Halak potpisali su danas ugovor o grantu kojim će ovom udruženju biti dodjeljeno 45.000 KM za ovu godinu, a novac će biti korišten za nabavku lijekova penzionerima.

Hadžibajrić je kazao da se sredstva za ovu namjenu povećavaju iz godine u godinu, te da je prije desetak godina ovaj grant iznosio oko 20.000 KM. Pored toga, Općina svake godine izdvaja i značajna sredstva po osnovu različitih socijalnih davanja.

Na području ove općine, kako je kazao Halak, ima 8.980 penzionara, a njih 6.150 su članovi ovog udruženja. Oko 3.200 penzionera primaju penziju koja je manja od 400 KM.  

- Dodjela sredstava će, kao i ranijih godina biti transparentna, a na osnovu evidencija. Ove godine grant je povećan i predviđeno je da novac dobije 900 penzionera - dodao je Halak.

Povjerenica Udruženja penzionera Stari Grad Razija Smajić iz MZ Kovači navela je da su penzionerima koji su nepokretni novac nosili na kućne adrese.      

- Penzioneri žive teško, ima ih bolesnih i nepokretnih koje često obilazimo. Ima i onih koji su sami, ostavljeni od djece i niko ne mari za tim roditeljima. Vjerujte da nemaju šta da jedu. Zajedno sa općinskim službama nastojimo pomoći takvim ljudima - kazala je Smajić.        

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH okupila bivše uposlenike, penzionere ove institucije

Tegeltija podržao inicijativu za ukidanje, smanjenje ili povrat PDV-a na lijekove

Nastavlja se nestašica; u zadnjih pet godina na tržište BiH nije došao nijedan inovativni lijek

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom