Ekonomija     | 17.02.2020. 12:45 |

Konsultativni sastanak o Prednacrtu zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Konsultativni sastanak o Prednacrtu zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH bit će održan sutra u Sarajevu uz učešće premijera Federacije BiH Fadila Novalića, resornih federalnih i kantonalnih ministara, predstavnika subjekata poduzetničke infrastrukture u FBiH, javnih ustanova koje se bave istraživanjima iz područja poduzetništva, te UNDP-a.  

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je, uz podršku Radne grupe i Projekta lokalnog integriranog razvoja (LlD) Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), 2019. godine izradilo tekst Prednacrta zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u FBiH.

Konsultativni sastanak i prezentacija Prednacrta zakona i pripadajućih pravilnika organizirani su kako bi s relevantnim akterima iz oblasti poduzetništva i poduzetničke infrastrukture u Federaciji BiH bile prikupljene sugestije za eventualne izmjene i dopune teksta ovog zakona i pravilnika, s ciljem ostvarenja pozitivnog uticaja na razvoj poduzetničke infrastrukture i cjelokupnog poduzetničkog okruženja u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana