Bosna i Hercegovina     | 17.02.2020. 14:09 |

Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadora Grčke u BiH Papandreoua

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Grčke u BiH Dimitriosa Papandreoua. 

Džaferović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Papandreouu i poželio mu uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Zahvalio je na pomoći koju Grčka pruža Bosni i Hercegovini u procesu euroatlantskih integracija. Ambasador Papandreou informirao je o predstojećem sastanku ministara vanjskih poslova zemlja zapadnog Balkana u Solunu. Sastanak će biti posvećen pripremama za majski samit lidera Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana u Zagrebu. 

Ambasador Papandreou je naglasio da je jedan od prioriteta grčke vanjske politike evropska budućnost Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana, te je istaknuo podršku svoje zemlje nastavku naše euroatlantske integracije. 

Član Predsjedništva BiH Džaferović je rekao da Bosna i Hercegovina nema alternativu za EU i NATO, te da je budućnost zemlje u njenom punopravnom članstvu u ovim organizacijama. 

Na sastanku su naglašeni dobri politički odnosi dvije države, te da je potrebno raditi na produbljivanju ekonomske saradnje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.                                               

                                      

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu