Bosna i Hercegovina     | 18.02.2020. 09:49 |

Održana prva javna rasprava o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta za 2020.

FENA Edin Jašarević

BRČKO, 18. februara (FENA) - Predstavnici mjesnih zajednica, udruženja građana, privredne komore i sindikata iznijeli su primjedbe na Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu na prvoj javnoj raspravi koja je jučer održana u organizaciji Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta BiH.

Predsjednik skupštinske Komisije za budžet Halil Ljuca kazao je da je ovo prilika da građani svojim prijedlozima i sugestijama koriguju budžet predložen od gradonačelnika i Direkcije za finansije.

-U izradi Prijedloga budžeta za 2020. primijenjena su dva člana novog Zakona o budžetu koji je usvojen u decembru 2019. a po kojem će se pripremati budžet za 2021. Jedan se odnosi na prihodovni okvir koji se ne može povećavati ni po jednom osnovu, a drugi član se odnosi na brzinu donošenja budžeta. Konkretno, poslije Odluke o privremenom finansiranju, ta odluka se neće moći produžiti, te bi se samim tim budžet morao blagovremno donijeti - izjavio je za Fenu Ljuca.

Javne rasprave o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta BiH bit će nastavljene i danas i sutra te u nedjelju, 23. februara.

Prijedlog bužeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 256.239.993 KM, Vlada Brčko distrikta je usvojila na vanrednoj sjednici 31. januara.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu