Kultura     | 18.02.2020. 10:52 |

Najizvođenija baletna predstava na pozornici HNK-a Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. veljače (FENA) - "Orašar", djelo ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog, najizvođeniji je balet na svijetu, a mostarska publika ima priliku pogledati ga prvi put u svom gradu. 

 Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru, 22. i 23. veljače u 19 sati, svi zaljubljenici u baletnu umjetnost imat će priliku pogledati ovaj baletni spektakl u izvedbi učenika Glazbene škole Ljubuški i balerina Športskog plesnog kluba Zrinjski.

 Predstava je namijenjena i djeci i odraslima, a svi će u njoj moći pronaći nešto za sebe ako je budu gledali otvorenih očiju i srca, priopćili su iz HNK-a Mostar.

 Priča o Orašaru prati znatiželjnu djevojčicu Klaru i njezinog brata Fritza koji uz pomoć svog voljenog ujaka, genijalnog izumitelja Drosselmeyera, upoznaju neočekivane, fantastične likove i svjetove. On im za Božić daruje drvenu igračku koja služi za razbijanje oraha, naizgled neživog Orašara, a time počinje uzbudljiva priča koja nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte te veličanstvenom ljudskom umu za koji ne postoje prepreke ni granice, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Preminuo Ivan Ovčar, prvi ravnatelj HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel