Ekonomija     | 18.02.2020. 11:45 |

Nije održana sjednica Odbora za ekonomsku politiku Predstavničkog doma PFBiH

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH danas nije održao zakazanu sjednicu jer predloženi dnevni red nije dobio potrebnu podršku članova Odbora.

Predsjednik Odbora Husein Rošić rekao je novinarima da četiri člana nisu došla na sjednicu, a da su još tri kod glasanja za dnevni red bila suzdržana.

- Mislim da nije bilo razloga za to jer mi treba da radimo, a Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH je utvrdio dnevni red koji je takav kakav je - rekao je Rošić.

Pojasnio je da je članovima koji su bili suzdržani bilo sporno što su na dnevnom redu i neki izvještaji iz 2016. koje raniji saziv Predstavničkog doma nije razmatrao.

Rošić je istakao da to nije krivica Odbora, te da nije prvi put da se tako nešto dešava.

- Ovi materijali će sutra svakao biti razmatrani na sjednici Predstavničkog doma samo što sada nemamo stava Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku o njima, a bilo bi dobro da smo ih razmatrali - naveo je Rošić.

Na predloženom dnevnom redu bio je novi zakon o stečaju, te u formi nacrta izmjene i dopune Zakona o lizingu.

Također, članovi Odbora trebali su razmatrati Informaciju o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u FBiH za period januar-juni 2019., zatim kvartalne izvještaje o dugu, nekoliko izvještaja o zaduženju Federacije po osnovu emisije trezorskih zapisa i obveznica, kao i izvještaje o poslovanju JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za 2017. i BH Telecoma d.d. Sarajevo za 2016., 2017. i 2018. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'