Bosna i Hercegovina     | 18.02.2020. 12:08 |

Čelik: Podrška Uredu za borbu protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) – Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik inicirao je današnji sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduanom Kafedžićem te iskazao potpunu podršku radu Ureda naglašavajući važnost procesa koje vodi u domenu borbe protiv korupcije i njenoj prevenciji.

- Želimo čuti koje su trenutne potrebe tog ureda u smislu kadrovskog i materijalnog jačanja kao i njegovog adekvatnog smještaja. Kao predsjedavajući Skupštine KS poručujem da ćemo kroz Budžet KS za 2020 godinu, u skladu s iskazanim potrebama, jačati kapacitete ovog Ured jer nam je vrlo važno njegovo djelovanje u borbi protiv korupcije kao i upravljanje  kvalitetom - poručio je Čelik.

Po riječima Kafedžića, rad Ureda svakim danom potvrđuje svoju svrhu i procesi koji se tamo vode se proširuju i intenziviraju.

- Podrška Skupštine KS će svakako biti potrebna i važna posebno u domenu kadrovskog jačanja i osposobljavanja kao i drugi vidovi finansijske potpore njegovom radu - istakao je Kafedžić, saopćeno je iz Press službe KS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta