Bosna i Hercegovina     | 18.02.2020. 16:44 |

Službeniku Vlade Distrikta jednomjesečni pritvor zbog primanja mita

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. veljače (FENA) - Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva, Osnovni sud Brčko distrikta BiH odredio je jednomjesečni pritvor službeniku Vlade Distrikta Ferhatu Ćejvanoviću koji je osumnjičen da je u ponedjeljak, 17. veljače, uzeo 1.000 maraka radi trgovine utjecajem.

Ćejvanović je osumnjičen da se kao šef Pododjela za poljoprivredu u dva navrata sastao s jednom osobom u vezi sa zahtjevom za poticaj za poljoprivrednu proizvodnju, tražeći navedenu svotu novca kako bi ishodio pozitivno rješenje, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Oni su se u ponedjeljak, 17. veljače, ponovno sastali na benzinskoj pumpi Gazprom u Brčkom, pri čemu mu je E. F. pri izlasku iz objekta predao traženi novac, navodi se u naredbi za provođenje istrage protiv Ćejvanovića.

Nakon što je u utorak ispitao Ćejvanovića, tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH odmah je predložio nadležnom sudu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Postupajući po tom prijedlogu, Osnovni sud Distrikta odredio je pritvor osumnjičenom u trajanju od jednog mjeseca, a Tužiteljstvo nastavlja daljnje procesuiranje osumnjičenog za kazneno djelo "primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem", stoji u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Brčko distrikt BiH uspostavio suradnju s Fondacijom budućnosti u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo