Bosna i Hercegovina     | 18.02.2020. 18:11 |

Sindikat policije u HNŽ-u traži isplatu pravomoćnih presuda i prijeti štrajkom

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 18. veljače (FENA) - Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) zatražio je od Vlade HNŽ-a da počne poštivati dogovor o isplati dugovanja po pravomoćnim sudskim presudama u protivnom će policijski djelatnici u HNŽ-u krenuti s prosvjedima.

- Danas je održana sjednica Upravnog odbora Sindikat policije u HNŽ-u na kojoj smo donijeli odluku da ćemo krenuti u zakonsku proceduru oko organiziranja javnih protesta i štrajka, ako Vlada HNŽ-a ne počne poštivati postignuti sporazum - kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Sindikata Nail Balić.

On je podsjetio da je u županijskom proračunu za 2019. godinu bilo predviđeno 4,5 milijuna maraka za isplatu pravomoćnih sudskih presuda po tužbama proračunskih korisnika za kršenja odredbi kolektivnih ugovora.

- Od tog iznosa isplaćeno je oko 1,7 milijuna za izvansudske nagodbe i oko 800.000 za redovne presude s kamatama, a ostatak nije isplaćen. Nismo dobili objašnjenje zašto nisu isplaćena preostala sredstva. Tražili smo sastanak s predstavnicima Vlade, oni su nas uputili na resorne ministre s kojima smo održali sastanke i ponovno uputili dopis Vladi, međutim nismo dobili pozitivan odgovor i zato smo se odlučili na ovaj korak - istaknuo je Balić.

Vlada HNŽ-a trebala bi zasjedati u srijedu, 19. veljače, a iz Sindikat policije u HNŽ-u kažu kako očekuju da se Vlada na toj sjednici očituje o njihovim zahtjevima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

U navijačkim neredima oštećeno 16 vozila, zaštitarska tvrtka se ispričala

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana