Sport     | 19.02.2020. 09:55 |

Anđela Soldo i Ivan Kvesić najbolji sportaši Širokog Brijega u 2019.

FENA Mladenka Krilic

ŠIROKI BRIJEG, 19. veljače (FENA) - Anđela Soldo i Ivan Kvesić iajbolji su sportaši Širokog Brijega u 2019. godini po izboru Športskog saveza Grada Širokog Brijega. Oboje su izabrani treći put zaredom.

Objavljeno je to na tradicionalnom izboru najuspješnijih športaša, športašica i momčadi Grada Širokog Brijega za 2019. godinu koji je u organizaciji Športskog saveza Grada Širokog Brijega održan u utorak navečer u tamošnjem hotelu „Park“.

Anđela Soldo se karateom bavi od svoje šeste godine kao članica Karate kluba Široki. Upisom na Kineziološki fakultet u Mostaru pristupa Sveučilišnom karate klubu Neretva. Članica je državne reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ranijim izborima najuspješnijih športašica i športaša Grada Širokog Brijega je birana u kategorijama: Nada godine 2010. godine i Najuspješnija juniorka 2014. god. 

Ivan Kvesić je na Europskim igrama u Minsku osvojio zlato, a osvajao je odličja i na turnirama Svjetske karate lige. Kao član Hrvatske karate reprezentacije je izgledni sudionik narednih olimpijskih igara u Tokiju (Japan). Za 2019. god. proglašen najuspješnijim karatašem Grada Zagreba.

Za najbolju žensku ekipu proglašen je ŽNK Široki Brijeg, za najbolju momčad- HKK Široki, a najbolji trener Danijel Jusup.

Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su: Magdalena Kvesić  izTaekwando klub Poskok-Kočerin i Gojko Jelić iz NK Široki Brijeg. Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina): Natalija Galić iz Hrvatskog cheerleading kluba Široki i Dominik Vujanović iz HKK Široki.

Za najuspješniju juniorku, odnosno juniora proglašena je Antonija Jozeljić iz Judo kluba Neretva i Mario Jozeljić iz Judo kluba Borsa.

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa dobili su: Nikolina Čolak, Anđelo Kvesić i Marinko Mikulić – Ćipukić.

Priznanja su dobili i pobjednici Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega u 2019. godini, ekipa MZ Kočerin.

Također, priznanje je otišlo i u ruke glavnog sponzora lige Ožujsko pivo.

Izbor najuspješnijih je obavio Ocjenjivački sud prema Pravilniku za izbor najuspješnijih športašica, športaša i momčadi za 2019. godinu, navedeno je na službenim stranicama Grada Široki Brijeg.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana