Bosna i Hercegovina     | 19.02.2020. 12:12 |

O Smjernicama za izradu Porodičnog zakona Brčkog na idućoj sjednici Vlade

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. februara (FENA) - Nakon diskusije članova Vlade Brčkog u nastavku 75. redovne sjednice povučene su i vraćene na doradu Smjernice za izradu Zakona o izmjenama Porodičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade Brčkog primili su k znanju informaciju o preduzetim aktivnostima u vezi s organizovanim i kontrolisanim odstrelom divljih svinja na području Brčko distrikta BiH, koju je iznio šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a tačka dnevnog reda koja se odnosi na Prijedlog odluke o izboru lokacije za školu JU IV. osnovna škola povučena je i prebačena za narednu sjednicu, uz zaključak da se obave dodatne konsultacije u vezi s ovom temom, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

Gradonačelnik Brčkog otvorio je 76. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog zaključka kojim mu se daje saglasnost da potpiše Odluku o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradu Akcionog plana za održivu energiju u borbi protiv klimatskih promjena.

Vlada je dala saglasnost i na Prijedlog zaključka kojim se prihvata očitovanje odjeljenja i institucija Brčko distrikta BiH na Nacrt izvještaja radne grupe o Univerzalnom periodičnom pregledu – treći ciklus za BiH i listu zaključaka i/ili preporuka koje je dostavilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Članovi Vlade dali su saglasnost na prijedloge odluka za angažovanje izvršilaca za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove i Odjeljenju za javnu sigurnost, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'