Bosna i Hercegovina     | 19.02.2020. 14:21 |

Rauber Saxer: Ova godina izazovna za Srebrenicu, treba se okrenuti budućnosti

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 19. februara (FENA) - Ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini Andrea Rauber Saxer, koja se danas u okviru posjete Srebrenici sastala s načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, izjavila je da Srebrenica ima budućnost "ukoliko svi govore o njenoj budućnosti".

Istakla je da Srebrenica i Švicarska kroz različite projekte sarađuju, napominjući da se ta opština pridružila mreži opština u kojima se provodi projekt smanjenja rizika od prirodnih katastrofa. Također, razgovarano je i o radu Centra za mentalno zdravlje koji je podržan od Švicarske.

- Razgovarali smo o obilježavanjima godišnjica koje nas očekuju u ovoj godini. Ova godina će biti izazovna, i potrebno je da sve strane u razgovoru budu okrenute prema budućnosti - potcrtala je Rauber Saxer.

Grujičić je kazao da je ambasadoricu upoznao sa svim projektima koji su implementirani u proteklom periodu, kao i onima koji će biti provedeni u narednom periodu.

- Cilj nam je da zadržimo stabilnu situaciju u Srebrenici. Konstatovali smo da će ova godina biti teška jer idu izbori, različiti događaji koji će vjerovatno doprinijeti izazivanju određenih tenzija. Mi ćemo se u tom periodu okrenuti implementaciji projekata, a visoku politiku treba da prepustimo višim nivoima - poručio je Grujičić.

Ističe da se potrebno okrenuti budućnosti i stvoriti bolje uslove za građane Srebrenice.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!