Bosna i Hercegovina     | 19.02.2020. 21:26 |

Košarac i Uebber o ekonomskim i političkim pitanjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadoricom Njemačke u BiH Margret Uebber o ekonomskim i političkim pitanjima.

Ministar Košarac ponovio je da je Evropska unija najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da je potrebno učiniti dodatne napore na provođenju reformi, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Fokus razgovora bio je na bilateralnoj saradnji BiH i Njemačke te je naglašeno da je važno zakazati sastanak radne grupe za ekonomsku saradnju dviju zemalja, cijeneći potrebu za novim stranim ulaganjima u BiH, te plasmanom proizvoda iz BiH na njemačko tržište.

Tema razgovora bila je i aktuelna politička situacija u BiH nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa statusom poljoprivrednog zemljišta u Republici Srpskoj, o čemu sagovornici nisu postigli saglasnost.

Ministar Košarac kazao je da je pitanje Ustavnog suda BiH političko iz aspekta nezadovoljstva dva konstitutivna naroda u BiH načinom funkcioniranja te institucije, kao i prisustva stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Košarac: Nismo raspravljali o Zakonu o Sudu BiH jer tekst zakona još nije usaglašen

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!