Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 07:02 |

Kožul na konferenciji o radu parlamenata na unapređenju učinka revizije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kožul učestvovat će na konferenciji Mreže glavnih revizorskih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za ulazak u Evropsku uniju (EU), koja će 20. i 21. februara biti održana u Pržnom (Crna Gora).

Na Konferenciji, čiji su suorganizatori Državna revizorska institucija Crne Gore i Evropski revizorski sud, raspravljat će se o radu parlamenata i parlamentarnih komisija na unapređenju učinka revizije.

Konferencija će, kako je najavljeno, biti prilika da se parlamentarci i parlamentarni službenici iz država u pretpristupnom procesu, kroz prezentacije stručnjaka iz EU za oblast revizije, upoznaju s primjerima dobre prakse, te razmijene iskustva u vezi s korištenjem podataka i realizacijom preporuka iz revizorskih izvještaja, s ciljem dobrog upravljanja javnim finansijama i unapređenja parlamentarnog nadzora potrošnje javnih sredstava.

Tokom dvodnevne konferencije u Pržnom razgovarat će se i o razvijanju efikasnih odnosa između parlamenata i glavnih revizorskih institucija, o načinima javnog saslušanja predstavnika institucija izvršne vlasti, kao i o mogućnostima uvođenja izvjestilaca kao alata za efikasno javno saslušanje u vezi s revizorskim izvještajima - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čuveni boksač Floyd Mayweather želi ulagati u Crnoj Gori

Novi potres u Crnoj Gori, nema materijalne štete

Nakon snažnog potresa u Crnoj Gori još 30 manjih udara

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti