Ekonomija     | 20.02.2020. 10:05 |

Evropska komisija i sindikati o zapošljavanju i socijalnim pitanjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Na sastanku predstavnika Evropske komisije i sindikata, održanom jučer u sjedištu Evropske komisije u BiH o temi "Zapošljavanje i socijalna pitanja", fokus je bio na pripremi programa ekonomskih reformi BiH za 2020. godinu. 

Stav sindikata je jedinstven i u narednom periodu će sindikalni predstavnici iz cijele Bosne i Hercegovine nastaviti da budu podrška jedni drugima u borbi za ostvarivanje boljeg radno-pravnog statusa i ekonomsko-socijalnog položaja radnika u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz  Saveza samostalnih sindikata BiH. 

Uime Evropske komisije sastanku je prisustvovao Kamil Valica, dok su sindikat predstavljali Mehmed Avdagić, Saša Živković i Fikret Alić iz Saveza samostalnih sindikata BiH te Ranka Mišić iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Kako je saopćeno, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović bio je  spriječen da prisustvuje sastanku zbog ranije zakazanih obaveza, za šta su organizatori pokazali razumijevanje.

Zapošljavanje i socijalna pitanja su posljednjih mjeseci među glavnim temama razgovora predstavnika Evropske komisije s predstavnicima zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana