Sport     | 20.02.2020. 11:08 |

Messi: Barcelona je moj dom, očekujem borbu za titulu do kraja prvenstva

FENA Internet

BARCELONA, 20. februara (FENA) - Argentinac Lionel Messi izjavio je za španski Mundo Deportivo da mu nedostaje rodni Rosario, ali da je Barcelona ipak njegov dom, te da ekipu ne treba gledati kao favorita za osvajanje Lige prvaka u ovoj sezoni. 

Messi je na taj način donekle smirio navijače Barcelone koje brinu spekulacije da bi Argentinac mogao uskoro napustiti klub.U Messijevom ugovoru postoji klauzula koja mu dozvoljava da krajem sezone napusti klub, iako ugovor važi do 2021. godine. 

Nije tajna da je Messi u ovoj sezoni često pokazivao frustracije na i van terena, ali izgleda da je ipak njegova budućnost vezana za Katalonce. 

- Ovo je moj dom, tu sam duže nego u Rosariju. Volim Barcelonu i zaista volim nogomet - rekao je Messi. 

Barcelona je trenutno drugolasirana ekipa španskog prvenstva, s bodom zaostatka za najvećim rivalom, Realom iz Madrida. Messi ističe da oba tima nisu na uobičajenom nivou i da će trka za titulu vjerovatno biti neizvjesna do kraja prvenstva.

- Istina je da u ovoj sezoni mi i Real ne igramo na visokom nivou. Izgubili smo mnogo bodova i vjerujem da ćemo se za titulu borti do samog kraja - rekao je Argentinac.

Naglasio je da Barcelonu ne treba gledati kao na favorita za osvajanje svoje šeste titule evropskog prvaka. 

- Moramo napredovati ako želimo titulu u Ligi prvaka, jer smatram da trenutno nismo na nivou koji dozvoljava borbu za tu titulu - objasnio je nogometaš. 

Barcelona je u prošle dvije godine neslavno okončala evropski put. Prošle sezone izgubila je od Liverpoola s 4:0 na Anfieldu, nakon što je prvi meč dobila s 3:0. Godinu ranije iznenađujuće je ispala u četvrtfinalu od italijanske Rome. 

- Ne mogu objasniti šta se dogodilo protiv Liverpoola. Poraz od Rome se može desiti, to je nešto što se dogodi u nogometu, ali teško je objasniti kako smo uspjeli prokockati rezultat iz prve utakmice protiv Liverpoola - ističe Messi. 

Dodao je da nije očekivao da će UEFA kazniti Manchester City izbacivanjem iz Evrope na dvije godine, te da igračima tog engleskog kluba sigurno neće biti lako bez evropskih takmičenja. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo