Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 11:37 |

Federalna Vlada dopunila odluku o prodaji oduzetog nakita od plemenitih metala

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. veljače (FENA) - Federalna vlada je na današnjoj sjednici u Mostaru dopunila Odluku o postupanju s nakitom od plemenitih metala koji je oduzela Porezna uprave Federacije BiH, a kojom je propisano da, ukoliko je ova uprava ne proda po postupku aukcije, oduzeta roba može biti prodana direktno ili javnim oglašavanjem registriranim osobama zlatarima, što je uređeno Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH.

Kako je navedeno u obrazloženju, Porezna uprava FBiH, odnosno Povjerenstvo formirano u skladu s Rješenjem Vlade FBiH od 7.6.2018. godine, je dostavila Federalnom ministarstvu financija izvješće o provođenju Odluke o postupanju s oduzetim nakitom od plemenitih metala kojim obavještava da prodaja nije izvršena po postupku aukcije, jer nije bilo zainteresiranih kupaca koji bi pod uslovima aukcije kupili nakit.

Stoga su novom odlukom predviđena druga dva postupka - direktna prodaja ili javno oglašavanje, ukoliko aukcija nije dala željene rezultate, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade F BiH.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo