Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 12:33 |

Rijaset IZ u BiH dodijelio 15 stipendija za posebno nadarene studente

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Rijaset Islamske zajednice  (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je sa posebno nadarenim studentima islamskih fakulteta potpisao ugovore o stipendiranju za tekuću akademsku godinu.

Rijaset je dodijelio ukupno 15 stipendija, od toga 12 stipendija posebno nadarenim studentima fakulteta Islamske zajednice iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili prosjek iznad 9.50 i onima koji su upisali  prvu godinu studija, a bili su učenici generacije.

Direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH  Dževad Hodžić istakao je da se najviše raduju i da smatraju naznačajnim dijelom područja njihovog djelovanja ono područje gdje se nalaze oni koji tragaju za znanjem, koji su budućnost islama i muslimana.

Također je i dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Zuhdija Hasanović izrazio zadovoljstvo što Rijaset IZ u BiH iz godine u godinu prepoznaje trud studenata koji konstantno ulažu u svoje znanje i što ih pomaže na njihovom putu ka sticanju znanja.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti fakulteta Islamske zajednice sa studijskih programa islamske teologije, programa za imame, hatibe i muatlime i programa islamska vjeronauka, javlja MINA.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dodijeljene Napretkove stipendije studentima koji studiraju u Hrvatskoj

Grad Konjic stipendira 150 studenata i srednjoškolaca

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija studentima u BPK Goražde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo