Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 12:55 |

Potvrđena optužnica u predmetu Almir Hadžiahmetović i drugi za kriminal

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Almir Hadžiahmetović i drugi, kojom se akteri tog slučaja terete za organizirani kriminal.

Optužnica Almira Hadžiahmetovića tereti za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju, a za što su optuženi i Ermin Šakala, Alen Hodžić, Abdulah Međić i Almir Grgić, ali po drugom zakonskom osnovu.

Kako se u optužnici navodi, Hadžiahmetović je rukovodio grupom za organizirani kriminal, koja je postojala od januara 2015. do novembra 2016. godine, a čiji članovi su bili optuženi - Abdulah Međić, Ermin Šakala, Alen Hodžić i malodobni H. A. (protiv kojeg se vodi postupak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši), a kasnije i optuženi Almir Grgić.

Grupa je djelovala sporazumno i zajednički tako što je navodila i podsticala djevojke na pružanje seksualnih usluga u državama čije državljanke nisu bile, obećavajući im dobru zaradu, osiguran odlazak u strane zemlje kao i klijente.

Optuženi Almir Hadžiahmetović je od zarade koje su djevojke ostvarile pružanjem seksualnih usluga u SR Njemačkoj i Austriji, ostvario zaradu u iznosu od najmanje 154.858,99 KM, a članovi grupe Ermin Šakala, Alen Hodžić, Abdulah Međić i Almir Grgić ostvarili su zaradu u tačno neutvrđenom iznosu, navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Đugum osuđen na 13, a Mušić na šest i po godina zatvora zbog organiziranog kriminala

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!