Najave     | 20.02.2020. 13:29 |

Brčko: Potpisivanje ugovora s korisnicima projekta stambenog zbrinjavanja

FENA Saopćenje

BRČKO, 20. veljače (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u petak, 21. veljače u 10.30 sati u Omladinskom centru će potpisati ugovore za izvođenje građevinskih radova na izgradnji/sanaciji/rekonstrukciji stambenih jedinica s korisnicima BH4 podprojekta, koji se realizira u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja.

Naime, u skladu sa Okvirnim sporazumom između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u svezi s Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja koji je stupio na snagu Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine o ratifikaciji iz multidonatorskog fonda s prevlađujućim učešćem IPA sredstava koje osigurava Europska unija, financira se provođenje višegodišnjeg Državnog projekta stambenog zbrinjavanja (DPSZ) koji se sprovodi u podprojektima, podsjećaju iz Ureda gradonačelnika Milića.

Regionalni stambeni program (RHP) je program u koji su uključene četiri zemlje: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Republika Hrvatska i Republika Srbija.

Cilj programa je sveobuhvatni doprinos završetku dugotrajne raseljeničke situacije u partnerskim zemljama uz pružanje trajnih i održivih stambenih rješenja, uz potpuno poštivanje prava izbjeglica i interno raseljenih osoba i obostranu obvezu da usko surađuju i usklađuju aktivnosti kako bi se osigurala trajna rješenja, bilo kroz dobrovoljni povratak i reintegraciju ili lokalnu integraciju.

U okviru ovog Državnog projekta stambenog zbrinjavanja (DPSZ) u Brčko distriktu BiH u tijeku je realizacija podprojekta - BH4 izgradnje individualnih stambenih objekata.

Brčko distrikt BiH u realizaciji Programa ima ulogu implementatora kroz Jedinicu za implementaciju projekta.

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja je za 13 korisnika BH4 podprojekta realiziralo sve prethodne aktivnosti koje se odnose na: odabir korisnika u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice, projektovanje, pribavljanje potrebnih odobrenja i dozvola, postupak javne nabavke za izbor izvođača radova i nadzora nad izvođenjem radova. Odjeljenje također provodi potrebne aktivnosti za realizaciju ovog programa za još pet dodatnih korisnika, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu