Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 14:29 |

Vlada SBŽ-a bez konsenzusa o radu Agencije za privatizacije

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 20. veljače (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) danas se nije izjašnjavala o izvješću o radu županijske Agencije za privatizaciji u 2020. godini nego ga je, zbog nezadovoljstva pojedinih ministara, vratila na doradu.

Obraćajući se članovima Vlade, direktor Agencije za privatizaciju Željko Radoš kazao je da je izvješće zasnovano na činjenicama i da nema prostora za njegovu doradu te je upozorio na nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze uposlenici Agencije.

- Agencija 13 mjeseci nije primila ni novčića od Vlade, a uposlenici pet mjeseci nemaju plaću, topli obrok niti naknadu za troškove prijevoza. Došlo je do grla, iako smatramo da je rješenje u tome da imamo isti tretman kao i 5.300 proračunskih korisnika - kazao je Radoš novinarima.

Na dorađivanju izvješća inzistirao je premijer Tahir Lendo (SDA), ocijenivši da je on prepisan iz prethodnih godina, odnosno da ne sadrži nikakve nove informacije o radu Agencije za privatizaciju.

- I ovu priliku direktor Agencije iskoristio je da, najblaže rečeno, pridikuje Vladi, a u izvještaju je bezbroj netočnih i beskorisnih podataka. Agencija očigledno treba biti transformirana, jer trenutno ne ostvaruje prihode kako bi opstala - naglasio je Lendo.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i sporta Bojan Domić (HDZ BiH) stava je da je izvješće Agencije za privatizaciju odlično te da se na nju vrši pritisak.

- Nije dobro što se na ovaj način vrši pritisak na Agenciju koja, bez obzira što nema potporu i stalno financiranje, uspjela opstati. Mi ovdje govorimo o pet službenika kojima je problem isplatiti plaću i ovo je meni samo jedan od oblika ucjene i pritiska na Agenciju - naglasio je Domić.

Vlada SBŽ-a danas je, među ostalim, usvojila odluku o programu utroška sredstava za informiranje, kojima je u ovoj godini planirano ukupno 30.000 marka za medije na području SBŽ-a, kao i godišnji plan korištenja sredstava posebne naknade za spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada ŽSB najavila zakonsko reguliranje financiranja Turističke zajednice

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje realizirat će tri projekta vrijedna 93.000 maraka

Vlada SBŽ-a u Kiseljaku i Kreševu podržala projekte vrijedne 159.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta