Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 14:37 |

Gradnja tunela Hranjen neće se financirati sredstvima Elektroprivrede BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. februara (FENA) - Vlada Federacije BiH, na sjednici održanoj 22. novembra 2019. godine, nakon razmatranja informacije Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o inicijativi za finansiranje projekta Izgradnja brze ceste Prača - Goražde, LOT 1 tunel Hranjen - faza 1 iz akumulirane dobiti privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, zadužila je JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo da u roku od 30 dana pripremi Skupštinu društva te da sredstva iz akumulirane dobiti ovog društva od 45.000.000 maraka usmjeri za izgradnja brze ceste Prača - Goražde, LOT 1 tunel Hranjen - faza 1.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije se 13. decembra 2019. godine obratilo Elektroprivredi BiH d.d. tražeći dostavljanje informacija o poduzetim aktivnostima na pripremi Skupštine društva i o detaljnom planu daljih aktivnosti.

Elektroprivreda BiH je 25. decembra 2019. godine dostavila izjašnjenje o nemogućnosti realizacije zaključka Vlade od 22. novembra 2019. godine te za to navela više objektivnih razloga.

Stoga je Vlada danas, prihvativši informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela zaključak o prestanku važenja zaključka od 22. novembra 2019. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'