Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 14:41 |

Zaimović primio u nastupnu posjetu šeficu Misije OSCE-a u BiH Kavalec

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović primio je u nastupnu posjetu šeficu Misije OSCE-a u BiH ambasadoricu Kathleen Kavalec. 

Ambasadorica Kavalec je istakla značaj Misije OSCE-a u BiH te podršku različitim reformskim procesima. Sagovornici su posebnu pažnju posvetili poboljšanju internih procedura i funkiconiranja Predstavničkog doma, participativnoj izradi, razumijevanju i promociji reformskih zakona i regulative, te uspostavljanju ureda koji će kreirati snažniju saradnju s akcentom na evropske integracije. 

Predsjedajući Zaimović izrazio je zahvalnost OSCE-u na dosadašnjoj podršci i pomoći u okviru realizacije projekata i konferencija, kao i bezbroj drugih aktivnosti kojima je cilj jačanje kapaciteta parlamentarki i parlamentaraca. Pozdravio je napore i izrazio interes za nastavak saradnje s OSCE-om u okviru potpisivanja prijedloga Memoranduma o razumijevanju između Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i OSCE-a. 

Memorandum o razumijevanju Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i OSCE-a ima za cilj prvenstveno unapređenje rada Doma, snažniju saradnju i dijalog s parlamentima u BiH, regiji i šire, te poboljšanje zakonodavnih procesa, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsada Zaimovića.                                                            

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

OSCE najoštrije osuđuje napad na načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'