Ekonomija     | 20.02.2020. 15:01 |

UPFBiH - Imenovani članovi radnih grupa za saradnju sa Vijećem ministara BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Upravni odbor Udruženja poslodavaca Federacije BiH na redovnoj sjednici imenovao je članove radnih grupa koje će zajedno sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca RS i predstavnicima Vijeća ministara BiH raditi na zakonskoj regulativi radi poboljšanja poslovnog ambijenta u BiH.

U radnu grupu za indirektne poreze imenovani su Mubera Brković i Mladen Pandurević, u radnu grupu za javne nabavke Džemal Hasić i Mersiha Jusić, u radnu grupu za zaštitu domaće proizvodnje Edin Ibrahimpašić i Muhamed Žero, u radnu grupu sa transport i komunikacije Safudin Čengić, a u grupu za smanjenje oporezivanja rada Adnan Smailbegović, s tim da mogu biti kandidovani i novi članovi radnih grupa. 

Članovi UO donijeli su odluku da Izborna skupština UPFBiH na kojoj će biti izabran predsjednik, Upravni odbor, te predstavnici UPFBiH u Ekonomsko-socijalnom vijeću FBiH bude održana 1. aprila  u Sarajevu.

Također, donesena je odluka o ustanovljavanju i načinu dodjele priznanja "Emerik Blum" najboljem poduzetniku u Federaciji BiH, te su usvojene odluke o kriterijima za izbor članova žirija, imenovanju članova žirija za dodjelu tog priznanja, kao i finansijski plan za dodjelu.    

UO UPFBiH donio je i odluke o imenovanju pregovaračkih timova za vođenje pregovora i potpisivanje kolektivnih ugovora za djelatnost drvne i papirne industrije u FBiH, za djelatnost tekstilne, kožarsko-prerađivačke, gumarske i industrije obuće u FBiH.

Na sjednici UO UPFBiH dogovoreno je da će predstavnici UPFBiH i Razvojne banke FBiH tražiti zajednički sastanak s Vladom FBiH u vezi smanjenja kamatnih stopa i drugih troškova za kredite za privrednike koje plasira ta banka, kao i posebnu sjednicu Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH posvećenu toj temi, saopćeno je iz UPFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Udruženje poslodavaca FBiH osniva Akademiju za društveno odgovorno poslovanje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'