Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 15:27 |

Vukanović: Dodik ponovo ponizio Narodnu skupštinu RS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 20. februara (FENA) - Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Nebojša Vukanović tvrdi da je lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik još jednom, kako kaže, "grubo ponizio" parlament tog bh. entiteta.

Iako je u ponedjeljak, kako kaže, skupština RS-a odlučila da srpski predstavnici u organima BiH ne učestvuju u donošenju bilo kakvih odluka, Dodik je na sjednici Predsjedništva BiH ipak to uradio.

-Dodik je, nakon sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom i nakon pritisaka koje očito trpi sa svih strana, na sjednici Predsjedništva glasao ne samo o svim tačkama, već je, po mojim saznanjima, jednoglasno prihvaćena informacija Ministarstva pravde, odnosno sva trojica članova su glasali za taj dokument - ustvrdio je Vukanović novinarima u Banjoj Luci.

Optužio je Dodika za "licemjerstvo“ i kada je u pitanju odbijanje poslanika SNSD-a da u Narodnoj skupštini RS odbiju deklaraciju o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, koju je predložio Vukanović.

-Kada se radi o suštinskim, nacionalnim stvarima, poslanici SNSD-a su 'opalili' veliki šamar Srbima u Crnoj Gori. Isto je to uradio Milorad Dodik i 2006. godine, kada je podržao Mila Đukanovića na referendumu - rekao je Vukanović.

Đukanovića je, smatra, trebalo pozvati u Banju Luku da vidi kako tu žive Crnogorci, od kojih je jedan i gradonačelnik Igor Radojičić.

Šf Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Igor Žunić je rekao da Vukanovićeva deklaracija nije ranije usaglašena, te da svojim sadržajem može da našteti i Srpskoj pravoslavoj crkvi i Srbima u Crnoj Gori.

-Ta deklaracija je mogla da izazove kontraefekat - dodao je Žunić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo