Svijet     | 20.02.2020. 17:38 |

U Južnoj Koreji prvi smrtni slučaj od korona virusa (VIDEO)

FENA Internet

SEUL, 20. februara (FENA) - Južna Koreja potvrdila je prvi smrtni slučaj od korona virusa, a broj osoba koje su testirane pozitivne na virus prešao je 100, kazali su u četvrtak zvaničnici.

Pacijent, koji je bio na liječenju u bolnici u jugoistočnom gradu Cheongdo, umro je ranije tog dana, saopćili su zdravstveni službenici, prenosi  južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Vlasti rade na utvrđivanju tačnog uzroka smrti pacijenta.

Ranije u četvrtak, gradonačelnik južnokorejskog grada Daegu pozvao je 2,5 miliona stanovnika da se suzdrže od izlaska vani, jer su se pojavili novi slučajevi zaraze korona virusom. Također, uputio je poziv u pomoć centralnoj Vladi.

Gradonačelnik Kwon Young-jin uputio je zahtjev na konferenciji za medije, nakon što je u Daeguu i obližnjim gradovima u četvrtak potvrđeno 35 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Kwon je također od građana Daegua zatražio da nose maske, ako je moguće i u zatvorenim prostorima. Izrazio je bojazan da će rastuća infekcija u regiji uskoro nadvladati gradsku zdravstvenu infrastrukturu i pozvao u hitnu pomoć centralnu Vladu u Seulu.

Prema posljednjim podacima, novi korona virus dosad je usmrtio više od 2.000 osoba u Kini.

Iako je broj novih slučajeva u padu drugi dan zaredom, vlasti su dodatno pooštrile ionako stroge mjere izolacije u žarištu epidemije, gradu Wuhanu.

Pogledajte http://fena.ba/video/4043

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Porast broja brakova u Južnoj Koreji

Južna Koreja najavila pravne akcije protiv ljekara stažista koji protestuju protiv vladinih planova

Južna Koreja i Saudijska Arabija potpisale sporazum o širenju saradnje na vojnom polju

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!