Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 17:15 |

Ekipa 'FIT & Elektrotehnička škola' pobjednik debatnog takmičenja u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. februara (FENA) - Debatna ekipa "FIT & Elektrotehnička škola Mostar" pobijedila je na ovogodišnjem debatnom takmičenju u organizaciji Pravnog fakulteta i Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Karađoz-begove medrese.

Za najbolju debatanticu takmičenja proglašena je studentica III. godine Fakulteta informacijskih tehnologija Anisa Mehremić, članica pobjedničke ekipe.

Debatno takmičenje, koje se održavalo dva dana, okupilo je veliki broj studenata i srednjoškolaca, a u finalnoj debati ekipe su debatirale na temu "Da li je BiH popularna turistička destinacija?".

"Nadamo se kako su svi učesnici sa sobom ponijeli lijepa i pozitivna iskustva, stekli nova znanja, retoričke, komunikacijske, prezentacijske sposobnosti, kao i sposobnosti timskog rada i organizovanja, i što je najvažnije, stekli nova poznanstva i prijateljstva", saopćili su organizatori.

Iz Unije studenata poručili su kako će i u narednom periodu kroz mnogobrojne projekte, aktivnosti i inicijative nastojati da uključe što veći broj studenata te da proaktivnim angažmanom budu dio pozitivnih procesa u zajednici i na Univerzitetu "Džemal Bijedić".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Svečana sjednica Senata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Nastavnički fakultet Univerziteta 'Džemal Bijedić' otvorio sportsku dvoranu

Dan nauke na Univerzitetu "Džemal Bijedić"

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana