Bosna i Hercegovina     | 21.02.2020. 12:59 |

Ambasadorica Dilberović predala akreditivna pisma kralju Carlu XVI Gustafu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Elvira Dilberović je jučer, 20. februara, predala akreditivna pisma kralju Švedske Carlu XVI Gustafu. Ceremonijalni dio predaje akreditiva organiziran je u kraljevskoj palati, a sastavni dio ceremonije bio je i razgovor ambasadorice i švedskog kralja. 

Ambasadorica Dilberović je istakla važnost održanja prijateljskih odnosa između dvije zemlje, te obavijestila kralja Carla XVI o njenoj namjeri da se tokom mandata više angažira na polju saradnje u sferi obrazovanja, međuuniverzitetske saradnje te zaštite okoline. Dilberović je dodala da je njena namjera pojačan angažman na polju rada s dijasporom iz BiH koja živi u Kraljevini Švedskoj. Tokom razgovora istakla je da očekuje i nastavak švedske pomoći na putu evropskih integracija BiH. 

Švedski kralj Carl XVI Gustaf prihvatio je agremane i zaželio je ambasadorki Elviri Dilberović mnogo uspjeha u radu tokom njenog mandata u Kraljevini Švedskoj, te obećao nastavak pomoći prijateljskoj BiH na putu evropskih integracija, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Grlić Radman: Članstvo u OECD-u bit će dokaz duboke transformacije Hrvatske

Brkić: BiH i Hrvatska do kraja ove godine očekuju značajne odluke Vijeća EU

Hrvatska: MVEP osudio optužnicu protiv Hrvata podignutu u tzv. NR Donjeck

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!