Bosna i Hercegovina     | 21.02.2020. 13:26 |

Općina Stari Grad - Novčana podrška 'Merhametu' i Crvenom križu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisao je ugovore o namjenskom grantu za podršku radu Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ i Crvenog križa općine Stari Grad, u iznosu od 30.000 KM.

Ugovore o namjenskom grantu s općinskim načelnikom Hadžibajrićem su potpisali Edina Mirojević, sekretar Crvenog križa Stari Grad i Sidik Aždahić, generalni sekretar MDD „Merhamet“ iz Sarajeva.

Crveni križ sredstva  će utrošiti na redovne aktivnosti u korist socijalno ugroženih kategorija, dok će  ih Merhamet uložiti u poljoprivrednu proizvodnju čime će  ostvariti prihod.

 Načelnik Hadžibajrić je pohvalio rad humanitarnih udruženja koji se brinu za najugroženije kategorije stanovništva.

- Općina Stari Grad kao odgovorna lokalna zajednica želi pomoći da radite koristan i društveno odgovoran posao i ovo je doprinos vašem radu i osobama kojima je to najpotrebnije. Nismo sretni što imamo ovoliki broj ljudi u stanju socijalne potrebe i stoga nastojimo izdvajiti onoliko koliko nam finansijske mogućnosti dozvoljavaju - istakao je Hadžibajrić.

On je naveo da Općina izdvaja značajna sredstva i za jednokratne pomoći, sanacije stambenih jedinica, liječenje socijalno ugroženih, rad Narodne kuhinje i drugo.

Predstavnici humanitarnih organizacija su zahvalili načelniku Hadžibajriću na dosadašnjoj podršci, te dodali da ovo jedna od rijetkih Općina gdje je pomoć kontinuirana.

Današnjem potpisivanju prisustvovala je i Safija Šehović, pomoćnica načelnika za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Stari Grad, saopćeno je iz ove lokalne zajednice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Javna kuhinja Merhameta Goražde uz dnevne obroke i peciva priprema i iftare

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu