Servisne informacije

U BiH sutra sunčano, dnevna temperatura između 8 i 14 stepeni

Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva više oblačnosti je moguće u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14 stepeni. 

U Sarajevu više oblačnosti je moguće prijepodne. Sunčano u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2, a najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je u preovladavalo pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti je bilo na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 8, Bijeljina i Sarajevo 10, Bugojno, Livno, Tuzla, Zenica i Zvornik 11, Gradačac, Jajce, Neum, Široki Brijeg i Stolac 12, Banja Luka, Mostar, Sanski Most i Trebinje 13, Bihać, Grude i Prijedor 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA) J.Č.