Bosna i Hercegovina     | 21.02.2020. 15:44 |

U subotu moguće oscilacije, a u nedjelju lošiji kvalitet zraka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) – Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještava građane Kantona Sarajevo da, zbog kvara na serveru, nije u funkciji prikaz koncentracija zagađujućih materija u zrak na web stranici monitoringa kvaliteta zraka http:/kvalitetzraka.ba.

Također, iz Ministarstva napominju da stanice funkcionišu neprekidno, te da se vrijednosti kontinuirano prikupljaju u bazu podataka.

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo svakodnevno dostavlja rezultate mjerenja zbog praćenja stanja i eventualnog poduzimanja mjera. 

Intenzivirane su aktivnosti servisera na otklanjanju kvara i osiguranju  normalnog funkcionisanja stranica.

S obzirom da su kantonalne stanice uvezane i u federalnu mrežu, sve izmjerene vrijednosti polutanata se mogu pratiti na web stranici FHMZ, na linku http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/ZRAK/AQI-satne.php

U pogledu stanja kvaliteta zraka iz Ministarstva saopštavaju da je ovih dana generalno bolja situacija u odnosu na raniji period, ali da je i dalje prisutno variranje vrijednosti tokom dana.

Danas i sutra se mogu očekivati oscilacije u kvalitetu zraka.  U nedjelju, prema trenutnoj prognozi vremenskih uslova, očekuje se nešto lošiji kvalitet zraka u većem dijelu dana.

Ministarstvo će, u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Kantona, nastaviti kontinuirano pratiti vrijednosti zagađujućih materija u zraku, te obavještavati građane o svim eventualnim promjenama, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!