Servisne informacije     | 22.02.2020. 13:46 |

U toku radovi na uklanjanju odrona na MP Jajce-Crna rijeka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - U toku su radovi na uklanjanju odrona na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Na ovoj dionici saobraćaj je obustavljen.

Obustava saobraćaja od 09.00 do 15.00 sati aktuelna je i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 00.05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Pojačana je frekvencija vozila na aktuelnim izletištima.

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije