Sport     | 22.02.2020. 18:21 |

Više od 150 djevojčica i dječaka na turniru povodom Dana grada Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 22. februara (FENA) - Gradski sportski savez je povodom 760 godina postojanja Bihaća organizirao malonogometni omladinski turnir, na kojem je nastupilo 16 ekipa iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, te Prijedora.

- Unazad nekoliko godina Gradski sportski savez u okviru obilježavanja manifestacije "26. februar – Dan grada" organizira brojna takmičenja za najmlađe. Danas više od 150 mališana slavi Dan našeg grada na sportskom terenu i to je zapravo bio jedini naš cilj. Pokušavat ćemo da svake godine bude barem jedno novo sportsko nadmetanje za najmlađe u ovim slavljeničkim danima - rekao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Najuspješniji na ovogodišnjem izdanju turnira bili su polaznici nogometne škole "Mladost" iz Bosanskog Petrovca, koji su u finalu nadigrali Veliku Kladušu 2008. Najbolji igrač turnira bio je Miljan Kecman iz pobjedničkog sastava.

- Izuzetno značajan turnir za ovaj uzrast, s obzirom na to da za njih još ne postoje ligaška takmičenja. Prezentirali su danas zavidan talenat i družili se sa svojim vršnjacima, zbog čega smo svi posebno zadovoljni - riječi su Miroslava Dujmovića iz Gradskog sportskog saveza Bihać.

Ovog vikenda u gradu na Uni organiziran je i šahovski turnir "Od kina do benzina", dok će u utorak, 25. februara učenici, rekreativci i profesionalni atletičari trčati utrku gradskim ulicama.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo