Regija     | 23.02.2020. 14:56 |

Rovinjanka zbog sumnje na koronavirus iz Padove prevezena u riječki KBC

FENA Agencije

PULA, 23. veljače (FENA) - Voditeljica službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić potvrdila je za Hinu u nedjelju da žena iz Rovinja, hospitalizirana u riječkom KBC-u zbog sumnje na zarazu koronavirusom, nije u trenutku pojave respiratornih smetnji boravila u Istri, već je izravno iz Padove prevezena u Rijeku.

"Pacijentica iz Rovinja nije imala nikakvih kontakata u Rovinju i nije boravila u Istri. Ona je iz Italije odnosno Padove izravno prevezena u Rijeku. Rezultati analize očekuju se najvjerojatnije danas poslijepodne kad će se sa sigurnošću moći odrediti je li pacijentica zaražena korona virusom ili je riječ o nekoj drugoj bolesti, najvjerojatnije gripi", istaknula je dr. Jasna Valić.

Po njezinim riječima, građani u Hrvatskoj i Istri, odakle mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku.

"Nema mjesta panici, ali treba svakako biti oprezan i slušati struku odnosno epidemiologe i članove posebnih stožera koji su osnovani upravo zbog pojave koronavirusa", poručila je dr. Valić.

U subotu popodne na Klinici za infektivne bolesti u riječkoj bolnici hospitaliziran je talijanski državljanin zbog respiratornih smetnji te je s obzirom na sumnjive simptome i prema uputama epidemiološke službe smješten u izolaciju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana