Najave     | 23.02.2020. 20:12 |

Rotary klub Sarajevo daruje bebe rođene na Svjetski dan Rotarya

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Rotary klub Sarajevo obilježit će u ponedjeljak Svjetski dan Rotarya (23. februar) posjetom sarajevskim porodilištima, darivanjem poklon paketa za sve bebe rođene tog dana.

Kako se navodi u najavi događaja, takve i slične akcije bit će provedene u svim gradovima u Bosni i Hercegovini u kojima djeluju Rotary klubovi. Sve u okviru zajedničke akcije obilježavanja 115 godina postojanja Rotary pokreta, kao i podržavanja i promocije nataliteta od strane bh. Rotary zajednice.

Darivanje beba planirano je za 24. februar u porodilištu Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo i Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Prvi Rotary klub osnovan je 23. februara 1905. godine u Čikagu (SAD) s ciljem pružanja humanitarne pomoći, poticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Od tada Rotary zajednica se stalno razvijala i rasla. Danas u svijetu postoji više od 35.000 klubova u više od 150 država, koji imaju 1,2 miliona članova.

U Bosni i Hercegovini trenutno aktivno djeluje 15 Rotary klubova od toga tri u Sarajevu (Rotary klub Sarajevo, Rotary club Sarajevo International Deltai, Rotary klub Sarajevo-Ilidža), koji provode brojne akcije različitih vidova pomoći pojedincima i zajednici.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Zovko: Ulazak BiH u EU predstavljao bi najvidljiviji primjer preventivne diplomacije

Grlić Radman: Posebno cijenim bugarsku podršku europskom putu BiH

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti