Ekonomija     | 24.02.2020. 13:48 |

Tegeltija na Investicionoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Londonu

FENA Saopćenje

LONDON/SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je u Londonu učestvovao na Investicionoj konferenciji o zapadnom Balkanu koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/. 

Nakon zvaničnog otvaranja Konferencije i pozdravnih riječi predsjednika EBRD-a Sume Čakrabatija i Andreja Plenkovića, premijera Republike Hrvatske koja predsjedava Evropskom unijom, održana je i sjednica na kojoj su učestvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te premijeri i ministri zemalja zapadnog Balkana. 

Na marginama Konferencije, predsjedavajući Tegeltija sastao se s predsjednikom EBRD-a Sumom Čakrabatijem, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te regionalnim projektima i inicijativama. 

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je istakao da je novi saziv Vijeća ministara BiH u potpunosti opredijeljen da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno s vladama entiteta nastavi predano da radi na evropskim integracijama i reformskim procesima usmjerenim na stabilizaciju privrednih prilika, privredni rast, povećanje efikasnosti javne uprave, te privlačenje domaćih i stranih investicija s ciljem otvaranja novih radnih mjesta. 

Na sastanku je razgovarano i o investicionim planovima za naredni period, s posebnim fokusom na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za ojačavanje investicione klime u BiH. 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Londonu, na marginama Investicione konferencije EBRD-a o zapadnom Balkanu, s parlamentarnom državnom podsekretarkom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Vendi Morton, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Foto London:

https://wetransfer.com/downloads/01a97ebeacd9e5d895ef019cd2f18aab20200224114800/fae9ff4c9b38ede0e3dc2287396b51ea20200224114800/d57ec3

 

 

 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

Brnabić: BDP Srbije je vrijedan skoro 70 milijardi eura

Velika Britanija: Hiljade okupljenih u Londonu pozvalo na hitan prekid vatre u Gazi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana