Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 15:11 |

Šarović-Borenović: Nema kompromisa sa SNSD-om, zajednički kandidati za izbore

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 24. februara (FENA) - Predsjednici Srpske demokartske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) Mirko Šarović i Branislav Borenović smatraju da opozicija treba da ima jednog kandidata za gradonačelnika Banje Luke, dok će u Bijeljni SDS ponuditi svog kandidata koji neće biti i SNSD-ov, s kojim nema kompromisa.

Na pitanje da li će SDS podržati kandidaturu Draška Stanivukovića (PDP) za gradonačelnika Banje Luke, Šarović je rekao da će podržati onog kandidata koji ima najviše šansi da pobijedi. 

Uvjerava da bi za SDS bilo korisno da im se pridruži Milan Radovi, nakon što je napustio DNS, ali nije potvrdio da će do toga i doći, ali nije ni i negirao. 

Kada je u pitanju Bijeljina, Šarović je rekao da SDS u tom gradu mora da ima svog kandidata, koji će, kako je naveo, biti iz te stranke i ne može biti i nečiji drugi. 

SNSD i njihova politika i politika SDS-a gotoovo da nemaju ništa zajedničko. Ako bi SNSD prihvatio politiku SDS-a i rekao da je u Bijeljini mnogo pogriješio i prihvata politiku SDS-a, onda bi tek mogli razgovarati. Ovdje se radi o konceptu, a ne pojedincu – ustvrdio je on ponovivši da s SNSD-om nema kompromisa. 

Šarović je rekao da vjeruje da se “bliži trenutak” kada će SDS i PDP potpisati i koalicioni sporazum.

- Vjerujemo da je ovo posljednja uspješna godina aktulene vlasti, ne samo na lokalnom već i republičkom nivou. Vjerujemo da se bliži kraj režimu u RS. Ovo je početak jednog velikog preokreta u RS i cijeloj BiH – ustvrdio je Šarović.

Borenović je rekao da i ovaj sastanak pokazuje spremnost opozicije da na izbore izađu zajedno.

- Sve ćemo učiniti da 4.oktobra pobjedničkim korakom osvojimo najveći dio lokalnih zajednica – rekao je Borenović navodeći da su spremni za sve izazove.

Predsjednik PDP-a je dodao da je cilj da opozicija ima jednog kandidata u velikom broju opština, odnosno gradova u RS, na oktobarskim izborima.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!