Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 15:52 |

Ujić s Radončićem: USK snosi najveći teret povećanog priliva migranata

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 24. februara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić zajedno s najbližim saradnicima, u okviru radne posjete Unsko-sanskom kantonu, posjetio je danas Službu za poslove sa strancima, terenski centar Bihać.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić upoznao je Radončića s izazovima s kojima se suočava taj terenski centar i Služba za poslove sa strance u cjelini u uslovima povećanog priliva migranata. Ujić je konstatovao da Unsko-sanski kanton koji je u nadležnosti TC Bihać, snosi najveći teret povećanog priliva migranata.

Radončić je istakao da je zadovoljan radom Službe za poslove sa strancima te da je upoznat s svim problemima s kojima se suočava Služba usled migrantske krize, posebno nedostatkom ljudskih kapaciteta, materijalno tehničke opreme i adekvatnih prostorija za registraciju migranata. U narednom periodu će se rješavati navedeni problemi i ovom prilikom istakao da je Služba dobila novih 100m2 kancelarijskog prostora u Bihaću, što će značajno olakšati postupanje Službe u radu sa migrantima.

Na kraju je Radončić je dao punu podršku radu Službe za poslove sa strancima, te istakao da će ova godina biti još izazovnija u odnosu na prethodne, kada je u pitanju priliv migranata u BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo